Autor |
Správa |
remote
|
 |
Predmet príspevku: | Napísal: 27 Máj 2012, 19:50 |
|

|
Tak sem si nejdřív myslel, že Silika je nějaká Brejkova holka z Práglu
Ne, vážně : moje zkušenost. Mám BT23 ( Battlax, Bidgest). Po té, co mi začala na měkčí směsi dělat schody, šel jsem do Hyperpra. Teď je jízdní projev maximálně supr, ale oskákaný boky samozřejmě zůstaly a navíc se dost ojížděj.
Takže zadní guma začíná být do véčka. Protože je to zřejmě následek jěždění ve dvou, příště skusím jednosměsovku. Holt jsou ty dvousměsi dělaný na sólo jizdu....
Máte taky někdo podobnou zkušenost ?
remote
|
|
|
|
|
Reklama
|
|
|
cafe-racer
|
 |
Predmet príspevku: | Napísal: 27 Máj 2012, 21:58 |
|

Registrovaný: 28 Sep 2008, 19:40 Príspevky: 880 Bydlisko: Hradec Králové
|
Remote : přesně opačnou ! I se sériovýma pružinama/tlumičema se mi vzadu jednosměska sjížděla do placky, 2-směs do kulata. Jezdím povětšinou ve dvou.
Podle toho co píšeš bych rozuměl, že se ti boky sjíždějí výrazně rychlejc než střed? Pak je singl-směs guma optimální, ale nechápu jak to děláš  asi nějaký zvláštní nadání v zatáčkách 
|
|
|
|
|
igorescu
|
 |
Predmet príspevku: | Napísal: 28 Máj 2012, 14:07 |
|
Registrovaný: 13 Okt 2009, 12:47 Príspevky: 138 Bydlisko: Bratislava
|
cafe-racer píše: Podle toho co píšeš bych rozuměl, že se ti boky sjíždějí výrazně rychlejc než střed? Pak je singl-směs guma optimální, ale nechápu jak to děláš asi nějaký zvláštní nadání v zatáčkách
Ja typujem ze remote jazdi do zakrut zasadne driftom a najlepsie vo dvojici 
|
|
|
|
|
stonemen
|
 |
Predmet príspevku: | Napísal: 28 Máj 2012, 15:38 |
|

Registrovaný: 09 Mar 2009, 12:09 Príspevky: 991 Bydlisko: Lipí - Náchod
|
cafe-racer píše: Remote : přesně opačnou ! I se sériovýma pružinama/tlumičema se mi vzadu jednosměska sjížděla do placky, 2-směs do kulata. Jezdím povětšinou ve dvou.
U mě též... 
_________________ A.C.A.B.
|
|
|
|
|
remote
|
 |
Predmet príspevku: | Napísal: 28 Máj 2012, 19:38 |
|

|
Tak jsem nafotil tu zadní gumu : a včíl mudruj. Paradoxně se na ní až tak blbě nejede. Nějaký odborník se mě ptal jak jezdím ze zatáčky : tak to nevím, ale asi jako prase  Nepovažuju se za super jezdce, jen mě ty rychlý výjezdy ze zatáček móóóc bavěj  .
remote
|
|
|
|
|
jujing
|
 |
Predmet príspevku: | Napísal: 28 Máj 2012, 19:50 |
|
|
remote píše: Tak jsem nafotil tu zadní gumu : a včíl mudruj. Paradoxně se na ní až tak blbě nejede. Nějaký odborník se mě ptal jak jezdím ze zatáčky : tak to nevím, ale asi jako prase  Nepovažuju se za super jezdce, jen mě ty rychlý výjezdy ze zatáček móóóc bavěj  .  remote nějak podobně vypadala moje stará zadní guma (nějaká Pirelka) do takovýhle podoby sem ji přived za cca 2000 km co sem stroj vlastnil já a jak říkáš mám rád když za to na výjezdu ze zatáčky prostě vezmu.... a jelikož je tohle moje první silnější motorka tak sem rozhodně nelítal driftama a pod 
|
|
|
|
|
miki
|
 |
Predmet príspevku: | Napísal: 28 Máj 2012, 20:16 |
|

Registrovaný: 28 Sep 2008, 20:00 Príspevky: 1058 Bydlisko: Uničov
|
A jak to hustíš ? Pozoruji že mi ta samá guma vyvádí to samé  Já jezdím sám ale jsem tam s báglem za dva  Možná by to chtělo trochu zvýšit tlak  Roadsmartka mi to nedělala  Uvidíme kolik vydrží celkem,zatím jsem asi na 7 tis km.
_________________ Se stářím by měl přijít rozum,někdy však přichází stáří samo...
|
|
|
|
|
remote
|
 |
Predmet príspevku: | Napísal: 28 Máj 2012, 20:26 |
|

|
Hustím tak 2,8, najeto na týhle gumě je cca 8 tisíc.
remote
|
|
|
|
|
jujing
|
 |
Predmet príspevku: | Napísal: 28 Máj 2012, 20:36 |
|
|
já nvm kolik bylo nahuštěno takhle sem to koupil a na tyhle věci moc v extazi z toho že mám mašinu nemyslel, ale řek bych že mejch 130kg taky na tom mělo podíl  Roadsmart 2 mám ted a zatím nepozoruju žádný vyznamný opotřebení, nebo aby se děly žmolky uvidíme časem co se s ní stane 
|
|
|
|
|
cafe-racer
|
 |
Predmet príspevku: | Napísal: 28 Máj 2012, 20:41 |
|

Registrovaný: 28 Sep 2008, 19:40 Príspevky: 880 Bydlisko: Hradec Králové
|
Tak tohle je nářez !!! Po týhle zkušenosti věřím, že už na 2-směsovou gumu nic dobrýho neřekneš ... Zkus ji každopádně upustit - ten profil odpovídá gumě, která příliš nahuštěná. Když bude míň tlaku, bude i víc "rozpláclá" (každopádně u týhle je už pozdě
Mám ji taky obutou, tak uvidíme - zatím spokojenost, ale budu si teda hlídat jak se sjíždí. Doposud 2 roadsmartky a sjížděly se perfektně, až do konce si drží kulatej profil. Pravda, že jsem ale pokaždý proložil nějakejma rovinkama, kde se pěkně omete střed.
|
|
|
|
|
stonemen
|
 |
Predmet príspevku: | Napísal: 29 Máj 2012, 12:46 |
|

Registrovaný: 09 Mar 2009, 12:09 Príspevky: 991 Bydlisko: Lipí - Náchod
|
Každopádně je to tím jak za to ze zatáčky tahá, velký nápor kroutícího momentu bulldy na gumu. To ale dokazuje i to, že BT023 drží jak přibitá...  se divím, že to neustřelilo...
_________________ A.C.A.B.
|
|
|
|
|
kopriw
|
 |
Predmet príspevku: | Napísal: 29 Máj 2012, 13:22 |
|
|
Tak byť v zatáčkách rozhodně za brzdu nejsem tak tohohle sem nikdy nedocilil  nicméně to bude asi hodně tím , že motorku používám celosezone na dojíždění do práce.Tam těch zatáček cestou moc není 
|
|
|
|
|
NaaR
|
 |
Predmet príspevku: | Napísal: 29 Máj 2012, 13:53 |
|

Registrovaný: 28 Sep 2008, 16:45 Príspevky: 760 Bydlisko: Skoro HK.
|
chce to jezdit delsi cesty a ne jen na zatacky se vyradit a zas dom. 
_________________ R.I.P.Rest In Pain
|
|
|
|
|
remote
|
 |
Predmet príspevku: | Napísal: 29 Máj 2012, 19:05 |
|

|
[quote="cafe-racer"]Tak tohle je nářez !!! Po týhle zkušenosti věřím, že už na 2-směsovou gumu nic dobrýho neřekneš ... Zkus ji každopádně upustit - ten profil odpovídá gumě, která příliš nahuštěná. Když bude míň tlaku, bude i víc "rozpláclá" (každopádně u týhle je už pozdě
No, myslím že snižovat tlak nemá smysl. Za prvé, guma je na středu nesjetá - nespláclá, jen ty kraje jsou kaput. Navíc když jsem neměl nafoukáno, guma v zatáčkách nepříjemně plavala, nekontolovaně.
Ještě připomínám, že je jetá jen ve dvou - takže nějakech 170 kg v plný palbě
remote
|
|
|
|
|
Jirka78
|
 |
Predmet príspevku: | Napísal: 29 Máj 2012, 20:50 |
|

|
viděl jsem víc motorek s dvousměsovkama sjetých do V
za sebe: mám jednosměsovou a sjíždí se mi hlavně prostředek.
Předpokládám že až vyměním gumy, tak si budu libovat jak se na nich jede, protože budou pěkně zaoblené a půjde to líp do zatáček.
PS: v Dolomitech jsem jel jednou zatáčkou tak, že mi od hrany zůstaly asi 4mm na zadním kole (ani o tom nevím kde, možná v nějaké vracečce) ale na gumě byla stopa od obroušení po celým obvodě, na druhý straně gumy jsem se přiblížil nejvíc na 2.5 cm k hraně
|
|
|
|
|
|