Zobraziť témy bez odpovede
Zobraziť aktívne témy
Aktuálny čas je 20 Máj 2025, 00:31

Moderátor: Moderátor
Autor Správa
remote
Poslať  Predmet príspevku:   |  Napísal: 27 Máj 2012, 19:50
Obrázok užívateľa

Tak sem si nejdřív myslel, že Silika je nějaká Brejkova holka z Práglu :D
Ne, vážně : moje zkušenost. Mám BT23 ( Battlax, Bidgest). Po té, co mi začala na měkčí směsi dělat schody, šel jsem do Hyperpra. Teď je jízdní projev maximálně supr, ale oskákaný boky samozřejmě zůstaly a navíc se dost ojížděj.
Takže zadní guma začíná být do véčka. Protože je to zřejmě následek jěždění ve dvou, příště skusím jednosměsovku. Holt jsou ty dvousměsi dělaný na sólo jizdu.... :mad:
Máte taky někdo podobnou zkušenost ?
remote

Reklama

cafe-racer
Poslať  Predmet príspevku:   |  Napísal: 27 Máj 2012, 21:58
Obrázok užívateľa

Remote : přesně opačnou ! I se sériovýma pružinama/tlumičema se mi vzadu jednosměska sjížděla do placky, 2-směs do kulata. Jezdím povětšinou ve dvou.

Podle toho co píšeš bych rozuměl, že se ti boky sjíždějí výrazně rychlejc než střed? Pak je singl-směs guma optimální, ale nechápu jak to děláš :o asi nějaký zvláštní nadání v zatáčkách :D

igorescu
Poslať  Predmet príspevku:   |  Napísal: 28 Máj 2012, 14:07

cafe-racer píše:
Podle toho co píšeš bych rozuměl, že se ti boky sjíždějí výrazně rychlejc než střed? Pak je singl-směs guma optimální, ale nechápu jak to děláš asi nějaký zvláštní nadání v zatáčkách

Ja typujem ze remote jazdi do zakrut zasadne driftom a najlepsie vo dvojici :D

stonemen
Poslať  Predmet príspevku:   |  Napísal: 28 Máj 2012, 15:38
Obrázok užívateľa

cafe-racer píše:
Remote : přesně opačnou ! I se sériovýma pružinama/tlumičema se mi vzadu jednosměska sjížděla do placky, 2-směs do kulata. Jezdím povětšinou ve dvou.

U mě též... :wink:

remote
Poslať  Predmet príspevku:   |  Napísal: 28 Máj 2012, 19:38
Obrázok užívateľa

Tak jsem nafotil tu zadní gumu : a včíl mudruj. Paradoxně se na ní až tak blbě nejede. Nějaký odborník se mě ptal jak jezdím ze zatáčky : tak to nevím, ale asi jako prase :crying: Nepovažuju se za super jezdce, jen mě ty rychlý výjezdy ze zatáček móóóc bavěj 8) .

Obrázok

remote

jujing
Poslať  Predmet príspevku:   |  Napísal: 28 Máj 2012, 19:50

remote píše:
Tak jsem nafotil tu zadní gumu : a včíl mudruj. Paradoxně se na ní až tak blbě nejede. Nějaký odborník se mě ptal jak jezdím ze zatáčky : tak to nevím, ale asi jako prase :crying: Nepovažuju se za super jezdce, jen mě ty rychlý výjezdy ze zatáček móóóc bavěj 8) .

Obrázok

remote
nějak podobně vypadala moje stará zadní guma (nějaká Pirelka) do takovýhle podoby sem ji přived za cca 2000 km co sem stroj vlastnil já a jak říkáš mám rád když za to na výjezdu ze zatáčky prostě vezmu.... a jelikož je tohle moje první silnější motorka tak sem rozhodně nelítal driftama a pod :)

miki
Poslať  Predmet príspevku:   |  Napísal: 28 Máj 2012, 20:16
Obrázok užívateľa

A jak to hustíš ? Pozoruji že mi ta samá guma vyvádí to samé :shock: Já jezdím sám ale jsem tam s báglem za dva :oops: Možná by to chtělo trochu zvýšit tlak :? Roadsmartka mi to nedělala :!: Uvidíme kolik vydrží celkem,zatím jsem asi na 7 tis km.

remote
Poslať  Predmet príspevku:   |  Napísal: 28 Máj 2012, 20:26
Obrázok užívateľa

Hustím tak 2,8, najeto na týhle gumě je cca 8 tisíc.
remote

jujing
Poslať  Predmet príspevku:   |  Napísal: 28 Máj 2012, 20:36

já nvm kolik bylo nahuštěno takhle sem to koupil a na tyhle věci moc v extazi z toho že mám mašinu nemyslel, ale řek bych že mejch 130kg taky na tom mělo podíl :) Roadsmart 2 mám ted a zatím nepozoruju žádný vyznamný opotřebení, nebo aby se děly žmolky uvidíme časem co se s ní stane :)

cafe-racer
Poslať  Predmet príspevku:   |  Napísal: 28 Máj 2012, 20:41
Obrázok užívateľa

Tak tohle je nářez !!! Po týhle zkušenosti věřím, že už na 2-směsovou gumu nic dobrýho neřekneš ... Zkus ji každopádně upustit - ten profil odpovídá gumě, která příliš nahuštěná. Když bude míň tlaku, bude i víc "rozpláclá" (každopádně u týhle je už pozdě :?

Mám ji taky obutou, tak uvidíme - zatím spokojenost, ale budu si teda hlídat jak se sjíždí. Doposud 2 roadsmartky a sjížděly se perfektně, až do konce si drží kulatej profil. Pravda, že jsem ale pokaždý proložil nějakejma rovinkama, kde se pěkně omete střed.

stonemen
Poslať  Predmet príspevku:   |  Napísal: 29 Máj 2012, 12:46
Obrázok užívateľa

Každopádně je to tím jak za to ze zatáčky tahá, velký nápor kroutícího momentu bulldy na gumu. To ale dokazuje i to, že BT023 drží jak přibitá... :wink: se divím, že to neustřelilo...

kopriw
Poslať  Predmet príspevku:   |  Napísal: 29 Máj 2012, 13:22

Tak byť v zatáčkách rozhodně za brzdu nejsem tak tohohle sem nikdy nedocilil :lol: nicméně to bude asi hodně tím , že motorku používám celosezone na dojíždění do práce.Tam těch zatáček cestou moc není :roll:

NaaR
Poslať  Predmet príspevku:   |  Napísal: 29 Máj 2012, 13:53
Obrázok užívateľa

chce to jezdit delsi cesty a ne jen na zatacky se vyradit a zas dom.:D

remote
Poslať  Predmet príspevku:   |  Napísal: 29 Máj 2012, 19:05
Obrázok užívateľa

[quote="cafe-racer"]Tak tohle je nářez !!! Po týhle zkušenosti věřím, že už na 2-směsovou gumu nic dobrýho neřekneš ... Zkus ji každopádně upustit - ten profil odpovídá gumě, která příliš nahuštěná. Když bude míň tlaku, bude i víc "rozpláclá" (každopádně u týhle je už pozdě :?

No, myslím že snižovat tlak nemá smysl. Za prvé, guma je na středu nesjetá - nespláclá, jen ty kraje jsou kaput. Navíc když jsem neměl nafoukáno, guma v zatáčkách nepříjemně plavala, nekontolovaně.
Ještě připomínám, že je jetá jen ve dvou - takže nějakech 170 kg v plný palbě :blink:
remote

Jirka78
Poslať  Predmet príspevku:   |  Napísal: 29 Máj 2012, 20:50
Obrázok užívateľa

viděl jsem víc motorek s dvousměsovkama sjetých do V
za sebe: mám jednosměsovou a sjíždí se mi hlavně prostředek.
Předpokládám že až vyměním gumy, tak si budu libovat jak se na nich jede, protože budou pěkně zaoblené a půjde to líp do zatáček.

Obrázok Obrázok Obrázok

PS: v Dolomitech jsem jel jednou zatáčkou tak, že mi od hrany zůstaly asi 4mm na zadním kole (ani o tom nevím kde, možná v nějaké vracečce) ale na gumě byla stopa od obroušení po celým obvodě, na druhý straně gumy jsem se přiblížil nejvíc na 2.5 cm k hraně

Verzia pre tlač

Kto je on-line
Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 1 hosť