Na srazu jsem ho už měl namontovaný, ale stihl jsem to ukázat jen několika málo lidem tak posílám popis a obrázky.
Také mi vadilo neustálé zasírání kejvačky a především zadní pružící jednotky bordelem od zadního kola a to nejen za mokra.
První verze vnitřního blatníku byla vystřižena z plastového kyblíku z Bauhausu (26CZK) a přilepena zevnitř kejvačky. Jednoduché, ale fungovalo to jen napůl , pružící jednotka byla čistá, ale z podsedlové schránky to stejně kapalo na kejvačku.
Tato nová verze je přilepena 3M páskou na blatník tvořený podsedlovou schránkou .
Je vyroben z plechu 0.6mm (je to plech již s povrchovou úpravou na parapety ap). a dolní část opět z plastu vystřiženého z kyblíku.
Plechu je potřeba 150x150mm, plastu přibližně stejně.
Plech je nutný proto, že zakončení podsedlové schránky má nevhodný úhel vyústění a je nutné blatníček zalomit, čehož se dosáhne tak,
že plech se nejdříve ručně natvaruje do poloměru zakončení plastového blatníku potom rozstřižením a překrytím cípů se dosáhne 3D tvaru.
Plast je nanýtován (prostřední nýt drží také překryté cípy) a je kvůli měkkosti hrany.
Vše je vidět na obrázcích.
Zatím není odzkoušeno (určitě ale funguje), ať jsem pro to dělal všechno možné, tak na sraz i zpátky jsem jel po suchu
R.