Autor |
Správa |
Peter BT
|
 |
Predmet príspevku: | Napísal: 17 Sep 2009, 09:22 |
|

administrátor stránky
Registrovaný: 27 Sep 2008, 15:32 Príspevky: 1351 Bydlisko: Nové Zámky
|
Schuberta som mal v zozname tiež, dokonca bol na prvom mieste, ale len do času, čo som si ho dal na hlavu. Moju hlavu robili asi podľa inej šablóny ako Shubert - prilby, nesedela mi vôbec, miestami tlačila neúnosne, inde zasa bola zvláštne volná. okrem toho sa v nej nedá ísť v otvorenom stave. Takže pre mňa nevyhovovala.
|
|
|
|
|
Reklama
|
|
|
Denys
|
 |
Predmet príspevku: | Napísal: 17 Sep 2009, 18:47 |
|

Registrovaný: 28 Sep 2008, 08:06 Príspevky: 132 Bydlisko: Roztoky u Prahy
|
To že nesedí,se může stát u každé.Přeci jen každá značka jiná forma.Zvláště pokud člověk kupuje velikost jakou má a né o číslo dvě vetší,s čímž se dá často setkat.Já měl štěstí že mě padla.Jen jsem byl nejistý s velikostí,neboť mě lépe padla menší než naměřená velikost obvodu hlavy.Vzal jsem menší a 14 dní byl nervózní zda jsem udělal dobře,přeci jen byla těsnější.Pak se ale dotvarovala a byla 100%.Jako sádrou odlitá.Nemá příliš bohaté polstrování,tak je dokonalý tvar důležitý.Cena je vysoká,jsem v ní ale víc jak 200 dní v roce tak jsem chtěl to nejlepší.
_________________ žít a nechat žít
|
|
|
|
|
Ouklend
|
 |
Predmet príspevku: | Napísal: 22 Sep 2009, 09:38 |
|

moderátor
Registrovaný: 22 Jún 2009, 20:05 Príspevky: 1957 Bydlisko: Olomouc a okolí
|
|
|
|
|
Peter BT
|
 |
Predmet príspevku: | Napísal: 22 Sep 2009, 10:43 |
|

administrátor stránky
|
hmmm, pekná
my máme len klasické jednofarebné, vtedy ešte neboli tieto pekné.
trocha si budeš musieť zvyknúť na obsluhu, ale pôjde to
som zvedavý, čo povieš, keď ju prebehneš
|
|
|
|
|
Ouklend
|
 |
Predmet príspevku: | Napísal: 22 Sep 2009, 10:58 |
|

moderátor
|
Peter BT píše: hmmm, pekná
my máme len klasické jednofarebné, vtedy ešte neboli tieto pekné. trocha si budeš musieť zvyknúť na obsluhu, ale pôjde to som zvedavý, čo povieš, keď ju prebehneš
... je pravda, že obsluha je pro mě trošku strašidelná. jak je to všechno nové tak v tom strašně cvaká a křupe, až mám strach, že tam můžu něco ulomit.
no ale velice mile mě překvapilo, že jde velice jednoduše oddělat plexi a kouřové brýle. čištění je potom úplná pohádka. to jsem ani nevěděl, že to tahle přilba umí ... 
|
|
|
|
|
Peter BT
|
 |
Predmet príspevku: | Napísal: 22 Sep 2009, 11:18 |
|

administrátor stránky
|
na ovládanie si zvykneš, neboj
pokiaľ ju držíš v ruke, zdá sa to nešikovné, ale na hlave je to v pohode
to cvakanie je zámok bradovej časti, nezlomíš ho, je celokovový. To cvakanie pri zatváraní je fajn, lebo aspoň vieš, či si zavrel obe strany.
slnečné plexy som ešte nevyberal, ani nečistil, nebolo ešte treba, vonkajšie plexy doma vždy vyberiem a umývam pod tečúcou vlažnou vodou. je to asi najpohodlnejšie a najšetrnejšie proti poškrabaniu
pri čistení plexy z vnútornej strany dávaj pozor, je tam tá protizahmlievacia vrstva, aby si ju nepoškodil. keď budeš umývať plexy z vnútra, zbadáš to, plocha je taká akoby lepkavá (samozrejme nie je lepkavá, len handrička sa na nej tak nešmýka. preto umývam z vnútra len pod tečúcou a preleštím spraným bavlneným tričkom alebo tzv. švédskou utierkou
|
|
|
|
|
Ouklend
|
 |
Predmet príspevku: | Napísal: 08 Jan 2010, 21:52 |
|

moderátor
|
|
|
|
|
Leoš
|
 |
Predmet príspevku: | Napísal: 08 Jan 2010, 22:57 |
|
Registrovaný: 25 Okt 2009, 21:09 Príspevky: 173 Bydlisko: Zlin- Otrokovice
|
Mají pěkné slevy. Určo bych si něco vybral
Leoš.
|
|
|
|
|
Jirka78
|
|

|
lestic píše: no čo ja viem tak vyklápačka je vhodná na turistiku a dobrá aj v zácpach zaleží kto ako a načom jazdí ja mám N 103 mal som lazera a skušal som schuberta a raroh matisee rs 1.schubert 2.n 103 a ostatné sa nedaju rovnat
já vybíral dlouho a váhal jsem mezi Schubert a N103, doporučovali mě Schubert že je tišší, ale byl o 20% dražší tak jsem koupil Nolan N103
Moje zkušenosti:
plusy
+nemlží se
+super ovládání (otevření+větrání)
+sluneční štít je v helmě, tak se na něj mouchy nedostanou
+možnost interkomu
+vnitřek se dá vyjmout a vyprát
+design
+vyklápěčka
minusy
-asi je hlučnější než Schubert (hodně záleží na štítku moto, jak se pak tvoří turbulence, na jiný motorce byla moje N103 tišší)
-začala mi sama padat vnitřní clona (opraveno, nalepil jsem si tam kousek gumy u pantu)
-při otevřeném větrání nad hlavou mi tam někdy vlítne muška (pak mi leze po hlavě  a já nemůžu nic dělat, než zastavím a vyženu tu kurvu  ) asi vám to nedělá, ale já mám skoro holou hlavu a toto je jedna z nevýhod
|
|
|
|
|
Ouklend
|
|

moderátor
|
Jirka78 píše: ... asi vám to nedělá, ale já mám skoro holou hlavu a toto je jedna z nevýhod
ale dělá dělá. teda dělalo u staré helmy, která mi byla trochem větší a bylo v ní více místa. taky mám skoro holou hlavu, ale když ti muška vleze do ucha, tak to je teprve očistec  . víš co mi celkem dobře pomohlo ? když jsem zkusil kuklu. i z tohoto důvodu s ní od jisté doby jezdím pořád 
|
|
|
|
|
marek2001
|
 |
Predmet príspevku: | Napísal: 03 Feb 2010, 22:11 |
|

|
Ja uz dva roky pouzivam Schubert Concept, co je lacnejsia verzia C2. Za tu cenu je to dobra prilba, ale uz asi prezita. Designovo nelaka, mne sa rosi plexi ked je von zima. Z vyhod spomeniem, ze je dost ticha co je sposobena aj tym, ze je dobre utesnena ako vsetky prilby schubert. Preto aj nepodfukuje. V lete som nemal tiez problem ze by sa mi roztopila v nej hlava, ked sa plizim kolonou da sa ovorit a zaklapnut len slnecnu clonu. Dlhodobu vyhodu ma v dobrej mechanike zatvarania, ktore sa mi nerozhegalo zatial. Ked mi dosluzi, tak by som si kupil C3.
|
|
|
|
|
Jirka78
|
|

|
Ouklend píše: ale dělá dělá. teda dělalo u staré helmy, která mi byla trochem větší a bylo v ní více místa. taky mám skoro holou hlavu, ale když ti muška vleze do ucha, tak to je teprve očistec  . víš co mi celkem dobře pomohlo ? když jsem zkusil kuklu. i z tohoto důvodu s ní od jisté doby jezdím pořád 
Ta kukla je dobrej nápad,
helma mi pasuje přesně a menší už jsem nemohl.
všimnul jsem si že některý helmy mají na vstupech větracích otvorů jemnou drátěnou mřížku.
|
|
|
|
|
Pjotr
|
 |
Predmet príspevku: | Napísal: 18 Feb 2010, 10:21 |
|

Registrovaný: 25 Mar 2009, 18:40 Príspevky: 482 Bydlisko: podkrkonoší
|
|
|
|
|
Ouklend
|
 |
Predmet príspevku: | Napísal: 18 Feb 2010, 11:37 |
|

moderátor
|
|
|
|
|
alex227
|
 |
Predmet príspevku: | Napísal: 18 Feb 2010, 17:21 |
|

Registrovaný: 10 Feb 2009, 14:20 Príspevky: 480 Bydlisko: Vysočina
|
Pjotře,
díky!!!
_________________ Kolik třešní, tolik višní...
|
|
|
|
|
|