Autor |
Správa |
cafe-racer
|
|

Registrovaný: 28 Sep 2008, 19:40 Príspevky: 880 Bydlisko: Hradec Králové
|
Téma na zimní večery  Jak fungují u motorek elektronické tachometry ? Bulldog je v tomhle tak trochu zpátečnický tím, že má přímo z motoru mechanický náhon do tachometru (teda jestli se nepletu). Líbilo by se mi nahradit stávající přístrojovku (čistě jako hypotetický projekt) nějakým pěkným otáčkoměrem, který má přímo v sobě displej s rychlostí. Otázkou je jak do něj dostat údaje o rychlosti , o kterou bych nerad přišel. Něco v tomhle stylu 
_________________ '03 - výfuky IXIL - odškrcení - AIS pryč - Dynojet stage1 - KN filtr - panceřové brzdové hadice
|
|
|
|
|
Reklama
|
|
|
Mirek1
|
|

|
Treba k tomu davaji nejaky snimac,jak je na cyklo meraku....nebo to bere rychlost nejak ze snimace otacek a zařazenyho kvaltu? Netušim 
|
|
|
|
|
cafe-racer
|
|

|
Cožpak ten přístroj je mi jasnej... ale u BT mi chybí elektronická informace o rychlosti (většinou to motorky mají na předním kole). Přístroj má vstup na el. informaci o otáčkách a rychlosti.
_________________ '03 - výfuky IXIL - odškrcení - AIS pryč - Dynojet stage1 - KN filtr - panceřové brzdové hadice
|
|
|
|
|
remote
|
|

|
Jen jsem v rychlosti mrknul na zapojení elektriky Buldy. Č 41 - senzor rychlosti je zaveden do palubky ( č.26 ) - je to pravděpodobně načítání ujetejch kiláků. Pokud je to podobný princip jako u kompu na kolo ( magnet ), asi by se s tím dalo něco dělat. Jde o to, sehnat nějakýho šikulku, co už se tím zaobíral - ať se tím neprobíjíš dalších x let... remote
|
|
|
|
|
cafe-racer
|
|

|
No vidíš, ona tam někde ta informace je  Každopádně to nehoří , krok 1 budou usd vidlice a tohle přijde hned potom. Vidím to nejdřív na r. 2017 nebo 18, teď mám málo času a když to jde tak chci jezdit a ne se v tom nimrat 
|
|
|
|
|
tombik
|
|

Registrovaný: 20 Okt 2013, 23:36 Príspevky: 250 Bydlisko: skoro Kladno
|
Hele je tam stejný čidlo jako u aut na ABS, na kardanu je ozubené kolo a u něj senzor, který počítá zuby a tam bere rychlost. Měl jsem to rozhozeny jak jsem měl rozbitej kardan. Najdete u levé stupačky...
_________________ Absolutní začátečník a motorkový analfabet, který propadl bulldočí kráse a pořídil BT 1100 z roku 2002 a z donucení okolnostmi musel upgradovat na BT1100 z roku 2006 
|
|
|
|
|
ford
|
|
|
krůžek , bez čidla
Prílohy:
03012016705.jpg [ 106.9 KiB | Zobrazené 19856 krát ]
|
|
|
|
|
|
|
cafe-racer
|
|

|
Díky ! Tzn. myslel jsem si to špatně a je to elektronické, tímpádem je montáž jiné přístrojovky možná. Super 
|
|
|
|
|
|