Autor |
Správa |
Zajda1
|
 |
Predmet príspevku: | Napísal: 27 Jan 2009, 19:19 |
|

|
Mirek1 píše: Co Vás většinu vedlo k těm vyklápěčkám? Já tomu prostě neholduju.Moc součástek,větší váha,větší hlučnost. Určitě si zase koupím integrálku,prostě jsem si na ni zvyknul. 
Není to pravda že je to víc hlučné. Asi záleží na typu a výrobci. Já jsem maxi spokojen ta moje je tichounká. A to min 1000% než co jsem měl tu Airoh
|
|
|
|
|
Reklama
|
|
|
MIRAS
|
 |
Predmet príspevku: | Napísal: 27 Jan 2009, 19:22 |
|

Registrovaný: 31 Okt 2008, 14:27 Príspevky: 622 Bydlisko: HUMPOLEC
|
Já mám 1 rok SHARK S 500 AIR.Zkoušel jsem různé značky např.AIROH,NITRO,UVEX,CABERG,LASER atd. v cenové relaci cca 6.000 Kč.Ale nejvíc mi právě sedl SHARK a jsem s ní max.spokojen.Ona helma sedí každému úplně jinak, tak je těžké říct která je TOP. 
|
|
|
|
|
Peter BT
|
 |
Predmet príspevku: | Napísal: 27 Jan 2009, 20:14 |
|

administrátor stránky
Registrovaný: 27 Sep 2008, 15:32 Príspevky: 1351 Bydlisko: Nové Zámky
|
Mirek1 píše: Co Vás většinu vedlo k těm vyklápěčkám? Já tomu prostě neholduju.Moc součástek,větší váha,větší hlučnost. Určitě si zase koupím integrálku,prostě jsem si na ni zvyknul. 
no u mňa je vyklápačka preto, lebo občas mám chuť spomaliť, otvoriť prilbu a užívať si prírodu, vzduch a slnko. Predtým som mal jetku, teraz so Sharkom Evoline je to podobné. pritom mám dobrý pocit, že pri rýchlejšej jazde má atesty integrálky a je certifikovaná aj na jazdu v otvorenom stave ako jetka. ďalšou výhodou vyklápačky pri spoločných výletoch je, že nie je problém si pokecať aj s nasadenou prilbou - v meste, na križovatke,.....
|
|
|
|
|
lestic
|
 |
Predmet príspevku: | Napísal: 27 Jan 2009, 20:52 |
|
|
no čo ja viem tak vyklápačka je vhodná na turistiku a dobrá aj v zácpach zaleží kto ako a načom jazdí ja mám N 103 mal som lazera a skušal som schuberta a raroh matisee rs
1.schubert
2.n 103
a ostatné sa nedaju rovnat
|
|
|
|
|
Peter BT
|
 |
Predmet príspevku: | Napísal: 27 Jan 2009, 21:36 |
|

administrátor stránky
Registrovaný: 27 Sep 2008, 15:32 Príspevky: 1351 Bydlisko: Nové Zámky
|
ono s tým pohodlím je to ťažké, závisí na konkrétnom kokose. Ja som chcel pôvodne C2, ale keď som to dal na hlavu, tak miestami tlačila a miestami logala. Proste na moju šišku nepasovala, bola nepohodlná. A podobne je to aj s hlučnosťou. len ten istý človek na tej iostej moto vie posúdiť hlučnosť. pri inom štíte, inej rźchlosti, inom posede ti ide vyduch vždy inde, a každá prilba je háklivá na iné prúdenie. tým nechcem povedať, že nie sú tichšie a hlučnejšie prilby, ale veľký vplyv majú aj iné vplyvy
|
|
|
|
|
NaaR
|
 |
Predmet príspevku: | Napísal: 28 Jan 2009, 08:19 |
|

Registrovaný: 28 Sep 2008, 16:45 Príspevky: 760 Bydlisko: Skoro HK.
|
no u me je vyklapecka jedina volba protoze sem obrejlenej.

_________________ R.I.P.Rest In Pain
|
|
|
|
|
cafe-racer
|
 |
Predmet príspevku: | Napísal: 28 Jan 2009, 21:03 |
|

Registrovaný: 28 Sep 2008, 19:40 Príspevky: 880 Bydlisko: Hradec Králové
|
Mirek: je to hodně příjemný, když si ve městech můžeš otevřít - ten vzduch příjemně chladí, nepřehřívá se hlava. A v nižších rychlostech je to perfektní, je to ještě lepší zážitek ze svezení. Třeba taková Orlická magistrála, to je taková kroucenka podél česko-polských hranic, šedesátka je tam povětšinou ažaž a přesně tam si otevřenou helmu užiju nejvíc.
Letos jsem byl na dovolený na jihu a co se pamatuju, tak jsem to v podstatě celý odjel s odklopenou bradou. Bodejť by ne, když tam bylo 35°ve stínu...
Navíc ji nemusíš tak často sundávat; uzavřená helma musí dolů většinou když si chceš s někým prohodit pár slov - tady prostě odklopíš bradu a nejen že ti je vidět ksicht, ale dokonce ti je i rozumět
Každopádně doporučuju si ji někde zkusit - třeba v Chlumeckým Bikerscrownu jsem to takhle udělal a světe div se, rovnou jsem ji zaplatil.
|
|
|
|
|
Denys
|
 |
Predmet príspevku: | Napísal: 28 Jan 2009, 21:45 |
|

Registrovaný: 28 Sep 2008, 08:06 Príspevky: 132 Bydlisko: Roztoky u Prahy
|
Jsem tři měsíce majitelem SchubertC3.Najeto cca 3000km.Porovnávám s dva roky starou Uvex RS,a letošní Uvex enduro 3v1.Již při výběru jsem váhal mezi naměřenou velikostí 58 a pocitově 56.Vzal jsem menší a stresoval se do první vyjížďky zda nebude malá.Není ,padne jak prdel na hrnec.Váha výborná,rozsah otáčení hlavy výrazně nejlepší.Nemám dlouhý krk a tak s ostatními helmami mám omezené možnosti.U C3 bez omezení.Mlžení plexi jen po krajích,cca 1-2cm s každé strany.Střed zůstává čistý.To je také lepší jak u UVEX.(jízda v mlze i hodiny v dešti).Plexi nezamrzá do -10 st.Výborné ovládání odvětrání.Dobré ovládání plexi.Hlučnost jsem čekal lepší.Do města je to ok,na dálnici určitě na špunty.Ono i udávaných 84db není nic moc(u helem je to však jdena z nejlepších hodnot ).Pro představu si dejte ucho k mičce na nádobí nebo k pračce.U těch je udáváno 50-70db.Od 80db může dojít k poškození sluchu.Hlučnost je ale individuální.Ve většině případů není problém helma,ale turbolence mezi hlavou a rameny.Helma je celkově menší což je příjemné,daň za to je že se před pusu téměř nevejde mikrofon z hendy.Helmu jsem vybíral dva měsíce a vyzkoušel téměř vše co je známé,některé i za jízdy.V mém případě to C3 vyhrála a jsem spokojen.Koupil jsem u Polo při akci -15% to je 425euro.Používám také Scala Rider,bezproblémová komunikace do 100 km,použitelná do 140km(rychlosti).U Pola nebo Louise mají v některé filiálce větrný tunel na zkoušení helem.Povedená pomůcka.
_________________ žít a nechat žít
|
|
|
|
|
marwil.senior
|
 |
Predmet príspevku: | Napísal: 01 Feb 2009, 12:21 |
|

Registrovaný: 28 Sep 2008, 19:04 Príspevky: 208 Bydlisko: praha 5
|
Jezdím třetím rokem v nolan 102 ,jak Zajda a jestli budu měnit, tak za nolan 103. Naprostá spokojenost.
_________________ Kdo ji nepoložil,jako by jí neměl.
|
|
|
|
|
lubin
|
 |
Predmet príspevku: | Napísal: 04 Feb 2009, 16:15 |
|

Registrovaný: 04 Okt 2008, 09:32 Príspevky: 187 Bydlisko: králíky okr. Ústí nad Orlicí
|
Já jsem si loni na podzim koupil sklopku protože rád nisím brýle a už se těším až jí vyskouším na motorce na nějakou delší trať

|
|
|
|
|
Čiko
|
 |
Predmet príspevku: | Napísal: 07 Feb 2009, 17:30 |
|

Registrovaný: 17 Dec 2008, 20:05 Príspevky: 31 Bydlisko: Brno-Bystrc
|
ja jezdím v přilbě Caberg 104 Mirage,cena 4900,- Zkoušel sem jich víc,a tahle mi sedla nejlíp.
Kupoval sem ji BikersCrown v Chlumci nad Cidlinou,tam se v ní mužeš i projet než ji koupíš.
Je to parádní výlet do parádního kšeftu

|
|
|
|
|
Čiko
|
 |
Predmet príspevku: | Napísal: 07 Feb 2009, 17:33 |
|

Registrovaný: 17 Dec 2008, 20:05 Príspevky: 31 Bydlisko: Brno-Bystrc
|
Joo,ta Caberka má sluneční clonu která fachčí perfektně,takže nepotřebuju brejle 
|
|
|
|
|
Mirek1
|
 |
Predmet príspevku: | Napísal: 10 Feb 2009, 21:01 |
|

|
TAK DÍKY VŠEM ZA RADY.UŽ JSEM POŘÍDDIL UPLNĚ NĚCO JINEHO,NEŽ JSEM PUVODNĚ CHTĚL,ALE ZA TY PRACHY NEBER TO. NOVÁ STÁLA NĚJAKÝCH 6.800kč ,JE NA NÍ NAJETO 150KM A KOUPIL JSEM JI ZA 2500kč je to LAZER FIBER PRO FLAME, tak to doufám šit nebude.
 [/b]
|
|
|
|
|
Zajda1
|
 |
Predmet príspevku: | Napísal: 10 Feb 2009, 21:07 |
|

|
Dobrej kup  Doufám že budeš spokojenej. Přeji ti mnoho úspěšných km s novou helmičkou. A hlavně bez nehody
|
|
|
|
|
Denys
|
 |
Predmet príspevku: | Napísal: 10 Feb 2009, 21:42 |
|

Registrovaný: 28 Sep 2008, 08:06 Príspevky: 132 Bydlisko: Roztoky u Prahy
|
Pinlock se nedává na kdejaký nočník a hlavně je to záruka,že se ti nebude mlžit.Klasický antifog mě přestal fungovat na Uvex po dvou sezonách.A v zimě stejně zamrzal.To Pinlock letošní zimu bez výhrad.Pokud ti padne pak je to dobrej kup,ať slouží.
_________________ žít a nechat žít
|
|
|
|
|
|