Zobraziť témy bez odpovede
Zobraziť aktívne témy
Aktuálny čas je 30 Apr 2025, 22:47

Moderátor: Moderátor
Autor Správa
MIRAS
Poslať  Predmet príspevku:   |  Napísal: 19 Feb 2010, 09:23
Obrázok užívateľa

Od Sharku Evoline 2. Tak kdo má 1 může porovnat alespoň na oko.

http://www.shark-evoline.com/

Reklama

Peter BT
Poslať  Predmet príspevku:   |  Napísal: 19 Feb 2010, 09:31
Obrázok užívateľa
administrátor stránky

bolo by fajn ju prebehnúť alebo aspoń mať v rukách, tie úpravy čo píśu môžu byť zaujímavé

Ouklend
Poslať  Predmet príspevku:   |  Napísal: 19 Feb 2010, 10:26
Obrázok užívateľa
moderátor

Připadá mi, že vyladili jen nějaké detaily. Je ale fakt, že zrovna ty vnitřní tmavé brýle mi připadaly a připadají oproti předchozí helmě fakt úzké, takže rozšíření o 1cm hodnotím kladně.

BranoB
Poslať  Predmet príspevku:   |  Napísal: 20 Feb 2010, 12:45
Obrázok užívateľa
administrátor stránky

To je pravda. To vnutorne plexy bolo strasne uzke..
Paci sa mi aj ta farebna varianta biela s pasikmi. Bola aj u verzii 1 ?

Hlavne plexi ma 9 pozicii, jednotka ma len hore a dole.

Pisu, ze bude lepsie zatesnena proti vetru. To mi na nej dost vadilo, fukalo do nej strasne :)

miki
Poslať  Predmet príspevku:   |  Napísal: 20 Feb 2010, 19:18
Obrázok užívateľa

Stará verze měla minimum barevných kombinací,aspoň tady se prodávaly snad jen 3 barvv a Absolute mně oslovila tím jemným dekorem. Dnes bych šel do té varianty Lumi,nad ní jsem "uchcával" :D

Ouklend
Poslať  Predmet príspevku:   |  Napísal: 20 Feb 2010, 20:18
Obrázok užívateľa
moderátor

Blackshadow píše:
... Paci sa mi aj ta farebna varianta biela s pasikmi. Bola aj u verzii 1 ?

podle mě nebola :) . jen stříbrná, černá a pak "absolut" kterou máme s Mikim. ten dekor se mi osobně líbí absolutně maxi:

Obrázok

Blackshadow píše:

Hlavne plexi ma 9 pozicii, jednotka ma len hore a dole.

Pisu, ze bude lepsie zatesnena proti vetru. To mi na nej dost vadilo, fukalo do nej strasne :)

9 pozicí? tak to je fakt další velké pozitivum. jenom 2 pozice stejně jako úzké tmavé brýle mi celkem vadí.

jinak mám tuhle helmu menší číslo a foukat mi do ní myslím nefouká. alespoň oproti předchozí helmě. vylepšení proti foukání samozřejmě není vůbec od věci ...

mno takže podle mě prostě BOMBA !!!

NaaR
Poslať  Predmet príspevku:   |  Napísal: 28 Feb 2010, 08:27
Obrázok užívateľa

http://sharp.direct.gov.uk/search/results/?sort=manufacturer&dir=asc&manufacturer=0&model=0&type=0&rating=0&size=0&price=0&x=26&y=9dneska sem narazil na zajimavej odkaz treba se nekomu hodi pri vyberu.

miki
Poslať  Predmet príspevku:   |  Napísal: 28 Feb 2010, 11:33
Obrázok užívateľa

Tak mně tady zaujalo hodnocení v hvězdičkách.překvapil mně propadák Schubertek a naopak Bellky všude max. Člověk se někdy nestačí divit jak odpovídají ceny kvalitě :shock:

Ouklend
Poslať  Predmet príspevku:   |  Napísal: 07 Jún 2010, 08:22
Obrázok užívateľa
moderátor

Jestli má někdo problém s vyklápěním plexi u Shark Evoline, jako já, tak hodně pomůže, jak mi poradil Peter, nastříkat silikonovým olejem horní těsnící gumu. Pokud by ani toto nepomohlo a otvírání plexi by šlo pořád ztuha, tak jsem někde četl, že by pomohlo promazat vnitřní mechanické díly helmy. Pěkný návod, jak rozdělat přilbu je tady:

http://www.youtube.com/watch?v=uJYeDTQKvyA

Při sundávání plexi z přilby POZOR !!!! Doporučuji velmi opatrně a jemně. Já to takhle dělal a stejně se mi podařilo ulomit jistící trojuhelníkový zobáček, takže mě čeká koupě nového plexi, což není vůbec levná záležitost :cry:
Toto pokládám za velké negativum této přilby. Jednoduché sundávání plexi je sice super a jeho čištění je takto velice komfortní, ale pokud je to takto choulostivé, tak doporučuji sundávat plexi co nejméně, aby vás nepotkalo to, co mě ... :mad2:

MIRAS
Poslať  Predmet príspevku:   |  Napísal: 07 Jún 2010, 17:26
Obrázok užívateľa

Tak otec si koupil Evoline 2. Je to pěknej škopek, ale akorát by mě zajímalo jestli překlápění brady zvládnete za jízdy jednou rukou, protože to jde poměrně z tuha a moc se mu to nedaří. Nebo se to časem trošku ochodí a bude to brnkačka?

Ouklend
Poslať  Predmet príspevku:   |  Napísal: 07 Jún 2010, 18:32
Obrázok užívateľa
moderátor

Mirasi tak tohle jde zvládnout jednou rukou v poho. Pokud mu to teď nejde, tak si myslím, že jde jen o zvyk. Musí se naučit ten správný gryf, takže za čas to bude v klidu. Pravou na plynu, to je jasný a levačkou nejprve zvednout plexi. Pokud to jde težko a špatně, tak ať použije ten silikonový olej, jak píšu výše. No a pak palcem zamáčknout pojistku pod bradou a celou bradu vytáhnout dopředu. Pokud to jde špatně, tak ať zkusí lehce bradu jakoby vykývat. Tzn. nevytahovat současně, ale zkusit nejprve povolit jednu (třeba pravou) a poté až druhou stranu. To by mohlo pomoci. Překlopit to poté jde určitě samo. Taky si myslím, že to časem trochu i povolí.
Evoline 2 vypadá fakt dost dobře ...

MIRAS
Poslať  Predmet príspevku:   |  Napísal: 08 Jún 2010, 07:38
Obrázok užívateľa

Jj díky, tohle už celkem jde. Ale zatáhnout bradu zpět je za jízdy stále boj. No bude muset trénovat.

Peter BT
Poslať  Predmet príspevku:   |  Napísal: 08 Jún 2010, 20:54
Obrázok užívateľa
administrátor stránky

Miras, klídek, je to vec cviku, teraz mi to ani nepríde, že by pri otváraní plexy alebo ˇpreklápaní celej bradovej časti dozadu mal byť problém. Ale dá sa to len na hlave, skúšať to na stole nemá význam

To mazanie hornej tesniacej gumy - spomenul som problém u nás v predajni, rovno mi dali do ruky malićkú flaštičku silikonového oleja - pol kvapky rozotrieť, nechať vyvetrať a zvyšok utrieť - spôsobý to pohodový sklz plexy po gume a pri otváraní sa guma nesnaží vyhrnúť hore spolu s plexy.

ja neodporúčam mazať mechanizmus - po namazaní sa tam môže uchytávať bordel - namazal som to aj ja a po čase rozobral a vyčistil, odmastil.

Ouklend
Poslať  Predmet príspevku:   |  Napísal: 15 Jún 2010, 22:10
Obrázok užívateľa
moderátor

dnes jsem vyzkoušel Shark Evoline 2 a musím říct, že používání plexi je snad o 1000% lepší. překlapávání mezi jednotlivými polohami, jakož i samotné dovírání a otvírání jde úplně samo a nádherně lehce. podle mého museli použít jiný systém s jiným mechanismem. v tomto směru mi to i nepřímo potvrdil prodavač, který když viděl, jak nad helmou chrochtám blahem, konstatoval, že ten mechanismus z evoline 2 na evoline 1 nejde přehodit ...

break13
Poslať  Predmet príspevku:   |  Napísal: 16 Jún 2010, 15:56

Přispěju svojí troškou do mlýna :
na výstavě Motocykl 2008 jsem koupil laminátovou helmu GIVI 7001,
vybíral jsem jí podle kritérií - jak mi sedí, design, barva k Bulíkovi a musela být nejméně laminátová.
Líbí se mi, odpovídá mému zadání, plexi funguje po všech stránkách, dají se koupit 3 typy náhradních plexi,
má to vyjímatelný polstr na praní - prostě optimální.
Těch helem jsem si na výstavě vyzkoušel snad 50 a většinou ty dražší měly pro mě víc negativ.
R.

Verzia pre tlač

Kto je on-line
Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 0 hostia