Zobraziť témy bez odpovede
Zobraziť aktívne témy
Aktuálny čas je 30 Apr 2025, 19:03

Moderátor: Moderátor
Autor Správa
NaaR
Poslať  Predmet príspevku:   |  Napísal: 24 Jan 2010, 20:09
Obrázok užívateľa

hele stejne i kdyz to bude mit papir tak nas klidne dostanou na neco jinyho kdyz budou mit chut se tim zabejvat.at to bude povina vybava vzorek atd...papir pro klid due urcite neuskodi a treba pomuze..

Reklama

Ouklend
Poslať  Predmet príspevku:   |  Napísal: 24 Jan 2010, 20:13
Obrázok užívateľa
moderátor

Tady je předpis a kontakt:

OSN EHK č.92 - Homologační Předpis OSN EHK: Jednotná ustanovení pro homologaci náhradních výfukových systémů pro motocykly

Pověřená homologační a schvalovací zkušebna pro ČR je ÚVMV = Ústav pro výzkum motorových vozidel s.r.o. , Lihovarská 12, CZ 180 68 Praha 9,

Zkoušky dle technických požadavků Směrnic EHS/ES 97/24 kap.9

Takže jsou 2 možnosti: buď nastudovat předpis, nebo zavolat do Prahy a zeptat se ... :shock::wink:

Felix
Poslať  Predmet príspevku:   |  Napísal: 24 Jan 2010, 23:24
Obrázok užívateľa

Nejsem si jistý, jestli tu o tom už někdo psal, ale v ČMN 1/2010 vyšel rozhovor s Robertem Pokorným, což je majitel, vývojář a konstruktér společnosti RP Motosport Tuning v jedné osobě.
Z textu mimo jiné vyplývá, že zrovna pracuje na homologaci všech svých výrobků, nebo že pro každou moto vyvíjí výfuk individuálně a pak ho na dané moto zkoušejí na brzdě. Výsledky porovnávají s originálem a posuzují všechny parametry důležité pro správnou funkčnost. Teprve pak výfuk zavádějí do výroby.
Ceny sice nejsou nejnižší (12-16 tis. za komplet i s mezisvody) ,ale zase je možnost si výfuky nechat namontovat přímo u nich a zároveň po montáži celý motocykl sladit.
Přímo pro Bulldoga mají 6 druhů koncovek (které budou pravděpodobně v nejbližší době mít i homologaci).
Takže kdo nechce jít z jakéhokoli důvodu do levnějších a nejspíš neprověřených výfuků, má o čem přemýšlet. :roll: :idea:

P.S.- Já už mám vystaráno, moto jsem koupil i s laďákama.Jaké to jsou, nevěděl ani předchozí majitel, protože nemají logo (někdy výhoda).
Osobně si myslím, že to jsou Tenaxy.-viz foto
ObrázokObrázok Obrázok Obrázok

bikerman
Poslať  Predmet príspevku:   |  Napísal: 24 Jan 2010, 23:44
Obrázok užívateľa

Felixi ty se mi líbí jsou perfektní nenarušují vůbec vzhlet motorky něco takovího by se mi líbilo :thumbup: hodně podobný originálům a to se mi líbí ještě jednou jo a jo :thumbup:

Felix
Poslať  Predmet príspevku:   |  Napísal: 25 Jan 2010, 12:07
Obrázok užívateľa

bikerman píše:
Felixi ty se mi líbí jsou perfektní nenarušují vůbec vzhlet motorky něco takovího by se mi líbilo :thumbup: hodně podobný originálům a to se mi líbí ještě jednou jo a jo :thumbup:

Je to tak.Kdo neví, jak vypadají originály, nikdy by neřekl, že tam jsou namontovány dodatečně. I barvu mají úplně stejnou jako svody.
Už se mě i pár lidí ptalo jak jsem dosáhl u orig. výfuků takový parádní zvuk.
Jsem rád, že při ubrání plynu ani tolik nestřílí.Na Drag Starovi (stejný motor) jsem měl Cobry i se svodama určené přímo pro tento model a když jsem cestou z Hvězdy do Karlovy Studánky brzdil z kopce motorem, tak lidi zděšeně skákali do škarpy, protože to bylo jak protiletecký kulomet. Jen jsem čekal, kdy někdo chytne nerva a vrazí mi klacek do špic. :roll: :oops:

Jinak s těmi výfuky a KN filtrem mám při výletním tempu spotřebu 4,5-5 l a ani když za to zatáhnu, tak se nedostanu přes 6,5 l. Jsem spokojen. :thumbup3:

Mirek1
Poslať  Predmet príspevku:   |  Napísal: 25 Jan 2010, 16:35
Obrázok užívateľa

Felix píše:
Je to tak.Kdo neví, jak vypadají originály, nikdy by neřekl, že tam jsou namontovány dodatečně. I barvu mají úplně stejnou jako svody.
:

Tak pokud mají stejně nažloutlou barvu jako svody,(je to vidět na foto),tak máš pane vyflusanou vatu. Potřebovaly by laufíky přebalit. :wink:

Felix
Poslať  Predmet príspevku:   |  Napísal: 25 Jan 2010, 22:41
Obrázok užívateľa

Mirek1 píše:
Felix píše:
:

Tak pokud mají stejně nažloutlou barvu jako svody,(je to vidět na foto),tak máš pane vyflusanou vatu. Potřebovaly by laufíky přebalit. :wink:

To je docela možné, i když ne úplně jisté.Moto jsem koupil na konci sezóny, takže zdaleka nemám ještě vše zjištěné a vychytané.
Většinou to bývá tak, že tzv. "vyhřátá" ocel mění odstín své barvy v závislosti na vzdálenosti od zdroje tepla (motoru).V mém případě mají koncovky jednolitou zlatožlutou barvu po celé své délce. Stejnou barvu měly výše zmíněné koncovky Cobra na mém předchozím Drakoušovi. U nich jsem věděl s určitostí, že jsou vyrobeny ze žluté nerez oceli (odborný název už si nepamatuji).
S největší pravděpodobností však máš (bohužel) asi pravdu.To ale zjistím(díky místu parkování ) až na jaře. :cry:

Mirek1
Poslať  Predmet príspevku:   |  Napísal: 25 Jan 2010, 23:28
Obrázok užívateľa

Roznýtuješ,dáš novou vatu a jede se dál :wink:

Ouklend
Poslať  Predmet príspevku:   |  Napísal: 28 Jan 2010, 19:44
Obrázok užívateľa
moderátor

Tak vedle těch všech různých typů na výfuky, co jsem sem dal, jsem nějak opomenul na jednu značku. Shodou okolností je to zrovna ta značka výfuků, kterou jsem si definitivně vybral, jak jsem naznačil v některém předchozím příspěvku. Ještě jsem dolaďoval nějaké detaily a sháněl informace, zvažoval různé eventuality a definitivně se tedy rozhodl a objednal tyto laďáky:

Obrázok

Zde je fotka Bulíka ještě se staršími typy koncovek (se zahnutým "komínkem" na konci).

Obrázok

Vyjádření firmy Scorpion:

"V souvislosti s aktuálním vývojem módních trendů začala firma Scorpion vyrábět výfukové koncovky s kónickým koncovým End cupem tzv. provedení Edge outlet."

domovské www těchto koncovek:

http://www.scorpion-exhausts.com/Bikes/ ... ?model=382

Informace o těchto koncovkách v CZ včetně jejich prodeje jsou třeba tady:

http://www.redmoto.cz/vyfuky-scorpion-e ... t-extreme/
http://www.dkracing.cz/obsah-kategorie/ ... /scorpion/

Diskuze:

http://www.motorkari.cz/forum-detail/?f ... d=22&pgr=1

Takže u mě vyhrály krom všech zjištěných pozitiv, ale hlavně díky poměru cena/výkon a také hlavně kvůli tomu, že se mi fakt dost dost (nejraději bych napsal ku*e*sky :smilie:) líbí, výfuky zn.

SCORPION

MIRAS
Poslať  Predmet príspevku:   |  Napísal: 28 Jan 2010, 20:59
Obrázok užívateľa

Pokud vím tak Scorpion má samotář47 a zvuk mají parádní. Měl jsem možnost je několikrát slyšet a už na prvním srazu jsem je obdivoval.

stonemen
Poslať  Predmet príspevku:   |  Napísal: 28 Jan 2010, 21:03
Obrázok užívateľa

Ty nebudou zrovna levný co? :cry: Ale jsou taky jedny z těch pěkných... :)

Ouklend
Poslať  Predmet príspevku:   |  Napísal: 28 Jan 2010, 21:25
Obrázok užívateľa
moderátor

to Miras:

... tak to je pro mě nová info. ani nevím, že je má samotář. sákriš to bych se snažil od něj získat nějaké reference.

to Stoneman:

... cena je u různých provedení hodně rozdílná. asi to svědčí o skutečném zpracování dle požadavků. karbony atd. tak to je palba, ale "obyčejný" kulatý nerez je za 13.900,- s DPH obě koncovky s mezisvody a s homologací. no a to asi nemá cenu dál komentovat ...
podle mě zkrátka bezkonkurenční ...

... tak ... a teď se to tu zase semele :lol:

Peter BT
Poslať  Predmet príspevku:   |  Napísal: 28 Jan 2010, 23:52
Obrázok užívateľa
administrátor stránky

myslím, že cena je dobrá a vzhľadovo patria k tomu lepśiemu. Ešte ten nábeh zo zvodov (kaźdý má nejakú slabosť :D) nejako vymyslieť a mohlo by byť :thumbup3:

Mirek1
Poslať  Predmet príspevku:   |  Napísal: 29 Jan 2010, 07:55
Obrázok užívateľa

Ten starý model super,ty nové se mě ani za mák nelíbí.
Homologovanou máš vždy jen tlumící vložku,nikoli celý výfuk. :wink2:
.........ale hlavně,že sis už vybral :lol:

bikerman
Poslať  Predmet príspevku:   |  Napísal: 29 Jan 2010, 09:56
Obrázok užívateľa

Opravdu tyhle se mi líbí jsou moc pěkný i ta cena by se taky dala zvládnout. Jsem zvedav na srazu na zvukale, jinak super :thumbup3:

Verzia pre tlač

Kto je on-line
Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 0 hostia