Autor |
Správa |
helmi
|
 |
Predmet príspevku: | Napísal: 28 Okt 2009, 00:54 |
|

Registrovaný: 01 Mar 2009, 19:01 Príspevky: 367 Bydlisko: Galanta
|
Ak by som mal prachy len tak navyše, dal by som ten blatníček + aby to bolo nie len pekné, ale aj účinné, tak by som to skombinoval s riešením vzor Break 13. Keďže sa ,,veci majú tak ako sa majú" uvažujem nad materiálom, aký by sa mohol použiť na predĺženie toho blatníka,čo tam je od výroby. Teda vzor Break 13...
_________________ Ride Free
|
|
|
|
|
Reklama
|
|
|
Peter BT
|
 |
Predmet príspevku: | Napísal: 28 Okt 2009, 09:14 |
|

administrátor stránky
Registrovaný: 27 Sep 2008, 15:32 Príspevky: 1351 Bydlisko: Nové Zámky
|
zdá sa, źe tento blatníček je veľmi podobný tomu môjmu, takže môžem hovoriť zo skúseností, keďže som bol sezónu bez, a potom s namontovaným.
- Vo veľkom daždi, alebo dlhej jazde na mokrej ceste je ten rozdiel malý - totiž to výrenie bordelu nielen od motorky ale aj od ostatných áut je veľké, a bordel nie je len od náśho kolesa. výhodou ale je, že to nie je ten nepríjemný hustý bordel na pružine, ale len znečistenie od striekajúcej vody z okolia.
- pri krátśom mokrom úseku, mláky, bordel od poľnohospodárskych maśín na ceste - jednoznačné pozitívum - bordel nejde na pružinu, tá ostáva čistá, originál podblatník je špinavý v zadnej časti a predná, čo je odtienená týmto blatníčkom je už čistá. Pokiaľ je to len voda, stačí utrieť vidlu a vrcnhú zadnú časť blatníčka a je čisto
Takže toľko po dvoch sezónach s blatníčkom. takže keby som sa ja rozhodoval, tak by som do toho šiel opäť
|
|
|
|
|
Ouklend
|
 |
Predmet príspevku: | Napísal: 28 Okt 2009, 09:34 |
|

moderátor
Registrovaný: 22 Jún 2009, 20:05 Príspevky: 1957 Bydlisko: Olomouc a okolí
|
helmi píše: Ak by som mal prachy len tak navyše, dal by som ten blatníček + aby to bolo nie len pekné, ale aj účinné, tak by som to skombinoval s riešením vzor Break 13. Keďže sa ,,veci majú tak ako sa majú" uvažujem nad materiálom, aký by sa mohol použiť na predĺženie toho blatníka,čo tam je od výroby. Teda vzor Break 13...
helmi to není špatný nápad. taky jsem o tom přemýšlel. konkrétně se to ale asi může doladit až bude FR blatník. určitě to zkusím. nevím kolik tam bude místa od blatníku ke kyvce na zasunutí té "Breakovi" dodělávky ...
na druhé straně to chce fakt vyzkoušet, aby tahle kombinace nevypadala přeplácaně nebo nějak divnohnusně ... 
|
|
|
|
|
Peter BT
|
 |
Predmet príspevku: | Napísal: 28 Okt 2009, 09:50 |
|

administrátor stránky
|
chlapci, u tohto blatníčka nemusíte kombinovať, blatník je vpredu stiahnutý až po kyvku, a vpredu obopína koleso až asi 10cm po bokoch, takže to plní aj funkciu, ktorú riešil Break, s tým, že kryté to je nielen nad behúňom, ale aj po bokoch.
ja som to ešte prelepil s kyvkou čiernym epoxidom a je to jeden kus pohľadovo, preto som bol nešťestný, že to budem trhať.
ináč detailné fotky blatníčka mám na strane 2 tejto témy. Predpokladám, že ten môj blatník je viac menej totožný s tým francúzskym.
|
|
|
|
|
Ouklend
|
 |
Predmet príspevku: | Napísal: 28 Okt 2009, 09:54 |
|

moderátor
|
potom asi není co řešit ... díky za info ... možnost pevného spojení a zatěsnění u kyvky asi vylučuje Breakovo řešení. no ale uvidíme. ještě není doma ... 
|
|
|
|
|
Peter BT
|
 |
Predmet príspevku: | Napísal: 28 Okt 2009, 09:58 |
|

administrátor stránky
|
myslel som to tak, že pokiaľ je to takto, už breakovo riešenie nepotrebuješ, máš to uzavreté až po kyvku už blatníkom
Myslím, źe Breakovo riešenie je lacnejšou variantou toho, čo funkčne ponúka tento blatník. Len tento blatník ponúka aj niečo do plusu - a to si treba zaplatiť
Niektoré blatníčky sú len také pásy nad obvodom a nesiahajú až po kyvku, u tých by sa mohol dostávať bordel na tlmič. Tu nie
|
|
|
|
|
Jindra
|
 |
Predmet príspevku: | Napísal: 28 Okt 2009, 10:29 |
|

|
A jde bez problémů demotovat zadní kolo,bez demontáže toho blatníku?
Já tam blatník nemám a drbal jsem se s tím jak dlouho.
Tady ten blatník zakrývá i podpěru brzdiče,která se musí povolit a dát bokem,co značí,že ten blatník musíš pokaždé sundat. Pevné spojení s kyvkou vidím nerealně.
|
|
|
|
|
Peter BT
|
 |
Predmet príspevku: | Napísal: 28 Okt 2009, 11:46 |
|

administrátor stránky
|
U môjho bez problémov, už sa prezúvalo, blatník je na mieste. Priznám sa ale, nerobil som to sám, je mi jednoduchśie hodiť to tu do Hondy je to kúsok od roboty, chlapci to prezujú, vyvážia, zmontujú a ja som zatiaľ v robote. a cestou domov nasadnem a je to
Ale nebola žiadna pripomienka, že by bol nejaký problém.
|
|
|
|
|
MIRAS
|
 |
Predmet príspevku: | Napísal: 28 Okt 2009, 12:41 |
|

Registrovaný: 31 Okt 2008, 14:27 Príspevky: 622 Bydlisko: HUMPOLEC
|
Jindra píše: A jde bez problémů demotovat zadní kolo,bez demontáže toho blatníku? Já tam blatník nemám a drbal jsem se s tím jak dlouho. Tady ten blatník zakrývá i podpěru brzdiče,která se musí povolit a dát bokem,co značí,že ten blatník musíš pokaždé sundat. Pevné spojení s kyvkou vidím nerealně.
Taky to vidím tak, že při demontáži zadního kola bude muset blatníček dolů. Dělám to většinou sám a zadní kolo nejde vyndat bez různého natáčení a vyvracení směrem do boku i nahoru. Tak nevim nevim.
|
|
|
|
|
Peter BT
|
 |
Predmet príspevku: | Napísal: 28 Okt 2009, 12:47 |
|

administrátor stránky
|
Ja len, že u mňa ho určite nedávali dole, je tam stále prilepené, neporušené, ako som ho tam dal
Ale nepohádam sa na tom, nerobil som to sám.
|
|
|
|
|
MIRAS
|
 |
Predmet príspevku: | Napísal: 28 Okt 2009, 13:01 |
|

Registrovaný: 31 Okt 2008, 14:27 Príspevky: 622 Bydlisko: HUMPOLEC
|
Možná ,když mají profi montážní stolici, tak to kolo vyndavají směrem dolů. Tak potom asi jo.
|
|
|
|
|
break13
|
 |
Predmet príspevku: | Napísal: 29 Okt 2009, 10:54 |
|
Registrovaný: 11 Aug 2009, 12:50 Príspevky: 822 Bydlisko: Praha 4
|
Peter BT píše: chlapci, u tohto blatníčka nemusíte kombinovať, blatník je vpredu stiahnutý až po kyvku, a vpredu obopína koleso až asi 10cm po bokoch, takže to plní aj funkciu, ktorú riešil Break, s tým, že kryté to je nielen nad behúňom, ale aj po bokoch. ja som to ešte prelepil s kyvkou čiernym epoxidom a je to jeden kus pohľadovo, preto som bol nešťestný, že to budem trhať.
ináč detailné fotky blatníčka mám na strane 2 tejto témy. Predpokladám, že ten môj blatník je viac menej totožný s tým francúzskym.
Nechci vám kazit tvůrčí nadšení, ale zalepení tohodle přidanýho blatníčku ke kyvce celkem nebude mít žádný efekt.
Kardinální problém tohoto řešení je to, že ten přidaný blatníček kreje malý úhel kola a největší bordel pochytá stejně ten původní podsedlový,
ze kterého to pak stéká na nový blatníček a na kyvku u pružící jednotky.
Nakonec se ten vymazlený blatníček stává "nejzasranejší" lakovanou plochou motorky a zdrojem komplikací při manipulaci se zadním kolem.
Zkuste si dát pravítko jako tečnu gumy a hranu přidaného blatníčku a uvidíte jak to všechno (ne)funguje
Ale je to jen můj názor a upozornění na negativa.
R.
|
|
|
|
|
Ouklend
|
 |
Predmet príspevku: | Napísal: 29 Okt 2009, 11:02 |
|

moderátor
|
break13 píše: ... Zkuste si dát pravítko jako tečnu gumy a hranu přidaného blatníčku a uvidíte jak to všechno (ne)funguje  Ale je to jen můj názor a upozornění na negativa. R.
... tvůj názor proti Peterově osobní zkušenosti ... 
|
|
|
|
|
Peter BT
|
 |
Predmet príspevku: | Napísal: 29 Okt 2009, 13:16 |
|

administrátor stránky
|
ja ho nikomu nevnucujem, napísal som skúsenosť
riešení je viacero, a priznám sa, ja som ho kupoval v prvom rade preto, že sa mi tam páči, ja beriem bulíka ako mašinku na výlety, so zadným kufrom. A to, že je menej zašpinená nielen motorka, ale aj manželkine nohy - to je len prémia.
Pri jazde to funguje trocha ináč, ako popisuješ, origo spodný blatník je zafŕkaný tak od kolmice kúsok dopredu, ale potom to asi strháva prúd vzduchu a ženie späť dozadu. Aspoň podľa stečencov. A hlavne hustý bordel je približne do tejto polohy, čo je pre mňa podstatné. Ale pri veľkom daždi je to úplne jedno, čo robíš, bordel je všade.
|
|
|
|
|
break13
|
 |
Predmet príspevku: | Napísal: 29 Okt 2009, 14:50 |
|
Registrovaný: 11 Aug 2009, 12:50 Príspevky: 822 Bydlisko: Praha 4
|
OK, jak jsem psal na závěr objevil jsem tam slabinu ale
samozřejmě máme každý svoje zkušenosti a svůj názora a svoje potřeby.
Já jsem se ponaučil na tom pěkným cizím Bulíkovi před STK, kde se mi potvrdily moje předpoklady a tečka.
Svoje řešení taky nevnucuju jen nabízím jako variantu za méně peněz a s podle mě větším efektem.
Já jsem sváteční jezdec a v dešti stejně radši nevyjíždím, kdo to má pak mejt,.. se pak musí zubním kartáčkem čistit pružící jednotka
R.
|
|
|
|
|
|