|
Autor |
Správa |
DUSAN
|
|
Registrovaný: 01 Jan 2009, 12:03 Príspevky: 133 Bydlisko: LEDEČ NAD SÁZAVOU
|
Opět zdar!
Další téma k odborné diskusi...
Řeším ještě "menší problém",na který mi nedokáže nikdo odpovědět z širokého okolí
Stává se mi od začátku,co mám Bulldu,že při podřazování a dání "meziplynu" mi nereaguje plyn,mlaskne to jako by přes karbec a chcípne za jízdy.Motor je zahřátý a plyn má jakoby mrtvý chod a nereaguje v ten moment.
Nestává se to vždy,jen občas a v servisu na mne koukali opět jak na blázna,že je vše o.k. a seřízeno a moc to sleduji...
Teď mi to zčalo dělat i při rozjezdu s nezahřátým motorem po tom pádu ze stojanu,dal jsem za 1 a že vyjedu z brány do mírného kopce,rozjel se kousek a v záběru přestal plyn nereagovat a chcípl motor,jak když to něco ucpe,výkon nula a chcíplo to.Znovu natočil,protůroval,vyjel a celou vyjíždku 150km ok,jen se mi zdá,že reakce na plyn je horší,než byla.
Asi by to chtělo znovu přejít karbce,nebo nevim,když v servise napsled vše ok.,ale určitě bych to viděl karbce,měl jsem je rozdělané a čistil,po tom pádu ze stojanu a neseřizoval...na to nejsem vybaven  takže asi zase dělat blázna v servisu
Nebo možnost,že jsem přeolejoval KN filtr (preventivně jsem ho vypral po tom pádu)letos už po 2,někde jsem četl,že je to možné,ale nechci kecat kraviny.
Svíčky nové,karbce po rozebrání (mimo vrchu,tj.membrány+jehly),bez nálezu...Startuje v pohodě,tepla i studená. 
_________________ Jawka,Honda XL600,Fazer 600,SV 1000S,ted BULDOČEK...
|
|
|
|
|
Reklama
|
|
|
cafe-racer
|
 |
Predmet príspevku: | Napísal: 25 Júl 2011, 14:00 |
|

Registrovaný: 28 Sep 2008, 19:40 Príspevky: 880 Bydlisko: Hradec Králové
|
Ahoj,
meziplyny se ti výrazně zlepší po odstranění zbytečného AIS; z toho co popisuješ ohledně chcípání v záběru to ale tímhle na 100% nemůže být.
Máš možnost tam dát jinej filtr a poznat rozdíl?
_________________ '03 - výfuky IXIL - odškrcení - AIS pryč - Dynojet stage1 - KN filtr - panceřové brzdové hadice
|
|
|
|
|
stonemen
|
 |
Predmet príspevku: | Napísal: 25 Júl 2011, 20:51 |
|

Registrovaný: 09 Mar 2009, 12:09 Príspevky: 991 Bydlisko: Lipí - Náchod
|
Občas se mi to stane, když mám zahřátý motor a nastartuju. Po přidání plynu to chcípne. Znovu nastartuju s trochou plynu, protůruju a je to ok. Za jízdy se mi to nestalo...
_________________ A.C.A.B.
|
|
|
|
|
DUSAN
|
 |
Predmet príspevku: | Napísal: 26 Júl 2011, 10:20 |
|
|
 zkusim to natočit chvíli bez filtru,co to bude dělat,nebo obětovat 500,-a zkusit koupit obyč.filtr,ale nevim,to je vytloukání klínu klínem,nebude to tím a bude mi ležet doma...  Možná by chtělo to nechat projít v servise+změřit tlaky a přemýšlým o změření výkonu na brzdě,docela by mne to zajímalo a třeba by se na něco přišlo.Ono já jsem totiž zase nejezdil skoro 2měsíce,tak to docela stálo a jak nebyl motor ještě zahrátý pořádně, stalo se to co jsem psal...  ale to mi před tím nedělalo ani studené..
|
|
|
|
|
DUSAN
|
 |
Predmet príspevku: | Napísal: 26 Júl 2011, 21:54 |
|
|
Ještě mne napadlo,jestli by to nemohla dělat špatná membrána v karbci po tom pádu ??Navíc je to část,kterou jsem nekontroloval,nemám ten torx,nebo co to je  na povolení,tak jsem věřil,že to bude o.k.,ale asi se na to kouknu 
|
|
|
|
|
break13
|
 |
Predmet príspevku: | Napísal: 27 Júl 2011, 13:00 |
|
Registrovaný: 11 Aug 2009, 12:50 Príspevky: 822 Bydlisko: Praha 4
|
Pádem ze stojanu se ti karbecy poškodit nemůžou,
pokud to na ně teda přímo nespadne
Jak to popisuješ je to spíš chudším nastavením směsi na začátku rozsahu,
nastavuje se to standardně šroubkem směsi na 3,5 otáček od dorazu.
Pokud se někdo v těch karburátorech vrtal, je to pravděpodobné.
Pokud mám studený motor a vyjíždím z garáže,
tak to musím držet v otáčkách a přes spojku, jinak to nejede.
Mám to do zatáčky a když jsem to neznal,
tak jsem to naklopil , přidal a motor nic
a to jsem pak měl co dělat abych to "nepoložil do písku"
R.
|
|
|
|
|
DUSAN
|
 |
Predmet príspevku: | Napísal: 27 Júl 2011, 22:07 |
|
|
No je mi jasný,že se tam toho nemá moc co zk...it,když to spadne ze stojanu,ale když mi to spadlo nastartované a plácalo se to chvíli v leže,tak bych neřekl,že je to moc dobrý.Mne jeden známý co trochu dělá do aut a motorek mi zase hned řekl podle toho co mi to dělá,že by to viděl na špatnou membránu,ale to jsou dohady.V karbcích jsem se hrabal jen já,měl jsem jen rozdělané plovák.komory a trysky,s ničim jiným jsem nehýbal.
Moc se mi do toho nechce znovu hrabat,ještě si ty membrány zk...im sám a bude vyděláno,asi to bude lepší si to seřízení nechat projít znovu v servise... 
|
|
|
|
|
durinkos
|
 |
Predmet príspevku: | Napísal: 27 Júl 2011, 22:52 |
|
|
mne to tiez robi dost casto. nic si z toho nerob 
|
|
|
|
|
miki
|
 |
Predmet príspevku: | Napísal: 27 Júl 2011, 23:07 |
|

Registrovaný: 28 Sep 2008, 20:00 Príspevky: 1058 Bydlisko: Uničov
|
Mně to zase nedělá vůbec 
_________________ Se stářím by měl přijít rozum,někdy však přichází stáří samo...
|
|
|
|
|
Mirek1
|
 |
Predmet príspevku: | Napísal: 28 Júl 2011, 06:27 |
|

|
Mel jsem jednou prasklou membranu na ER5tce. V nizkych otačkach to poznat nebylo vubec.....akorat ve vysokych a motorka nejela vic jak 120. Nic nechcipalo.
|
|
|
|
|
break13
|
 |
Predmet príspevku: | Napísal: 28 Júl 2011, 08:27 |
|
|
DUSAN píše: No je mi jasný,že se tam toho nemá moc co zk...it,když to spadne ze stojanu,ale když mi to spadlo nastartované a plácalo se to chvíli v leže,tak bych neřekl,že je to moc dobrý.Mne jeden známý co trochu dělá do aut a motorek mi zase hned řekl podle toho co mi to dělá,že by to viděl na špatnou membránu,ale to jsou dohady.V karbcích jsem se hrabal jen já,měl jsem jen rozdělané plovák.komory a trysky,s ničim jiným jsem nehýbal. Moc se mi do toho nechce znovu hrabat,ještě si ty membrány zk...im sám a bude vyděláno,asi to bude lepší si to seřízení nechat projít znovu v servise... 
No z vlastní čerstvé zkušenosti vím,
že i při " tvrdém pádu ze stojanu"  ,
kdy Bulík ležel na boku a ještě chcvíli brblal,
tak se akorát uchlastal a pak šel hóóódně blbě nastartovat.
Membrána se ti takhle najednou poškodit nemůže.
To je jako kdyby dorostenka přišla o panenství v tělocviku při trojskoku
R.
|
|
|
|
|
Peter BT
|
 |
Predmet príspevku: | Napísal: 28 Júl 2011, 08:35 |
|

administrátor stránky
Registrovaný: 27 Sep 2008, 15:32 Príspevky: 1351 Bydlisko: Nové Zámky
|
break13 píše: ...........To je jako kdyby dorostenka přišla o panenství v tělocviku při trojskoku  R.

|
|
|
|
|
DUSAN
|
 |
Predmet príspevku: | Napísal: 28 Júl 2011, 09:23 |
|
|
 asi to moc sleduju,ono bych asi s prasklou membránou nemohl jet 160,nic necuká,startuje to..Včera jsem zase četl na netu,že to může taky dělat jen špatná synchronizace...
|
|
|
|
|
Kordy
|
 |
Predmet príspevku: | Napísal: 28 Júl 2011, 13:29 |
|

Registrovaný: 10 Nov 2009, 16:00 Príspevky: 290 Bydlisko: Humpolec
|
Breaku ale to se klidně může stát, dopadne-li na dorostence:).
|
|
|
|
|
break13
|
 |
Predmet príspevku: | Napísal: 29 Júl 2011, 10:05 |
|
|
Kordy píše: Breaku ale to se klidně může stát, dopadne-li na dorostence:).
To jó,
ale to je už jiná dispiclína, ne trojskok ale trojšuk
R.
|
|
|
|
|
|
Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 4 hostia |
Nemôžete zakladať nové témy v tomto fóre Nemôžete odpovedať na témy v tomto fóre Nemôžete upravovať svoje príspevky v tomto fóre Nemôžete mazať svoje príspevky v tomto fóre Nemôžete zasielať súbory v tomto fóre
|
|
|