Autor |
Správa |
cafe-racer
|
 |
Predmet príspevku: Rada skůtr | Napísal: 27 Sep 2016, 19:14 |
|

Registrovaný: 28 Sep 2008, 19:40 Príspevky: 880 Bydlisko: Hradec Králové
|
Ahoj, nedávno jsem si na hrkačky do práce pořídil skůtr. Parádní záležitost, akorát na limitu 125ccm takže s tím může každej kdo má papíry na auto. Jedný věci nerozumím : když ho nechám týden stát, tak nechce naskočit. Zapnu zapalování, světla se rozsvítí, ale po stisku staréru jen cvakne relé a nic se neděje. Toto bych přisoudil slabé baterce. A teď záhada : když to chvíli trápím a cvakám startérem, až se úplně resetnou hodiny, tak najednou startér začne točit. Sice mele z posledního ale toči a motor naskočí. Tušíte někdo co je v tom za logiku ? Jestli mi relé nepustí proud do startéru při slabé baterce, tak proč se to rozběhne když ji skoro úplně vybiju ?
_________________ '03 - výfuky IXIL - odškrcení - AIS pryč - Dynojet stage1 - KN filtr - panceřové brzdové hadice
|
|
|
|
|
Reklama
|
|
|
ford
|
|
|
dělalo ně neco podobnýho na ivecách v práci,baterky naoko mrtvý,stačilo chvilku podržet na prasáka startér a rozjeli se,prostě potřebovali "zahřít" než dali co měli.samo že letěli a šli za ně nový
|
|
|
|
|
amik
|
|

|
Taky bych to prisuzoval baterce, přesně takhle se mi chovala na mým burakovi. Vždy byl vabank zda naskočí a nebo ne. Prostě už nedržela kapacitu a starteru poslala proud jen když chtěla......
|
|
|
|
|
Mirek1
|
|

|
noo...vidim,ze vsude stejny...taky jsme to meli doma asi rok a pul od novoty....a ty samy problemy....furt neco....slo to z baraku a uz to vickrat nesmi prez prah 
|
|
|
|
|
cafe-racer
|
|

|
No Mirku asi úplně nejsem ve stejným klubu  Mám ho od května, jezdím na něm každej den ppokud vyloženě neleje a dobrý, hodně dobrý. Pravda není to číňan.
_________________ '03 - výfuky IXIL - odškrcení - AIS pryč - Dynojet stage1 - KN filtr - panceřové brzdové hadice
|
|
|
|
|
Mirek1
|
|

|
|
|
|
|
cafe-racer
|
|

|
Mirku o ničem takovém fakt nepíšu. Mám skůtr půl roku, funguje parádně jen se na mojí trase možná nestíhá dobíjet baterka -> odtud byl můj dotaz. Nic ohledně obecné spolehlivosti se skůtry.
|
|
|
|
|
amik
|
|

|
Já mám malorážkoveho buráka jen jezdím a jezdím. Baterka to je jen spotřebák. Martine, ty máš funglovku nebo jetý kousek ?
|
|
|
|
|
Mirek1
|
|

|
Tak se velice omlouvam...tak at ti to cvaka jak ma 
|
|
|
|
|
cafe-racer
|
|

|
V poho Mirku, jen at tu nerozvijime teorie na zaklade neporozumeni. Amik - je to ojetina , 18t km namotano uz. Ja pridavam 2x3km kazdej den 
|
|
|
|
|
amik
|
|

|
Tak to má už třeba baterka nárok, zvlášť s těmi krátkými postrky. Mě odešla po cca pěti letech a podobným způsobem jak tobě. Možná se rozsypal článek a zkratoval při cestování v elektrolytu, ale to jsem nezkoumal a nerozebíral, při ceně nového kousku. Od té doby vše v pohodě. Já tedy jezdím spíš 20 jedna cesta.
|
|
|
|
|
cafe-racer
|
|

|
No tak jasně, jak řečeno : neřeším že je špatná baterka ale proč to nechce otočit startérem dokud jí úplně nevyždímu.
|
|
|
|
|
amik
|
|

|
Myslel jsem právě ten rozsypanej článek plovoucí v elektrolytu, který tam dělá neplechu. Jak se hýbe skutrem, třeba si najde jinou pozici která ještě proud pustí. (viz. Např. poklepane baterky v ovladaci, které ještě chvíli chodí)
|
|
|
|
|
Mirec
|
|
Registrovaný: 06 Sep 2010, 20:34 Príspevky: 637 Bydlisko: Šumperk
|
tak Bulda dostal mladšího brášku ... 
Prílohy: